ΥΛΙΚΑ

80 γρ. βούτυρο
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
ξύσμα από 2-3 μανταρίνια
2 γρ. πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής, σε πάστα
250 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη + έξτρα για το σερβίρισμα, προαιρετικά
50 γρ. ζάχαρη άχνη + έξτρα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε σιγανή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο πλάι.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα στα 800 watt, για περίπου 1,5 λεπτό, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αυτό είναι προτιμότερο να το κάνουμε σε μπεν μαρί και σε πολύ χαμηλή φωτιά. Το νερό στο μπεν μαρί πρέπει ίσα ίσα να κοχλάζει, και το σκεύος στο οποίο έχουμε τη σοκολάτα θα πρέπει να μην ακουμπάει στην επιφάνεια του νερού. Γενικά η λευκή σοκολάτα κόβει πολύ εύκολα και θέλει ιδιαίτερη μεταχείρηση, οπότε τη λιώνουμε σιγά-σιγά.
Όταν είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το μανταρίνι. Προσοχή, το μείγμα πρέπει να είναι σε παρόμοια θερμοκρασία με τη σοκολάτα. Ούτε πολύ πιο ζεστό ούτε πολύ πιο κρύο.
Ανακατεύουμε πάντα με ξύλινη κουτάλα ή με μαρίζ σιλικόνης.
Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και το βάζουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
Με ένα κουτάλι κάνουμε μπαλάκια από το μείγμα διαμέτρου 1,5-2 εκ., και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι που το έχουμε στρώσει με άχνη ζάχαρη.
Κουνάμε το ταψάκι ώστε να καλυφθεί το κάθε μπαλάκι με άχνη ζάχαρη και πασπαλίζουμε με λίγη τα χέρια μας προκειμένου να δώσουμε πιο όμορφο σχήμα στα τρουφάκια.
Τα βάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε έξτρα άχνη και τα κυλάμε για να πάει παντού. Αλλιώς μπορούμε να τα επικαλύψουμε με επιπλέον λευκή σοκολάτα.
Διατηρούνται στο ψυγείο για 10 ημέρες και στην κατάψυξη για 2 μήνες.

πηγή:akispetretzikis.com