Υλικά

Κιμάς μοσχαρίσιος 300 γρ
Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
Παρμεζάνα 100 γρ τριμμένη
Αλάτι - πιπέρι
Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
Για την ζύμη
Φαρίνα 1 φλιτζάνι τσαγιού
Αυγά 2 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου
Γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού
Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Πάπρικα λίγο στο τέλος

Οδηγίες

Σοτάρουμε σε κατσαρόλα που βάλαμε το βούτυρο να κάψει το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να ψηθεί. Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα , ανακατεύουμε κι αφήνουμε να κρυώσει.

Για την ζύμη : Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, τα αυγά χτυπημένα και το γάλα σταδιακά μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό. Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε ένα κομμάτι βούτυρο και μόλις λιώσει βάζουμε μια ποσότητα χυλού στο κέντρο ώστε να απλωθεί παντού στην συνέχεια. Ψήνουμε και μόλις εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια της κρέπας, αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά. Μόλις ψηθεί την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τον υπόλοιπο χυλό. Απλώνουμε την γέμιση πάνω στις κρέπες και τις διπλώνουμε στα δύο. Πασπαλίζουμε με πάπρικα κι είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.

πηγή:chefoulis.gr