Υλικά

Για τη ζύμη

3 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
150γρ αγελαδινό βούτυρο
1 κρόκο αυγού
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
Όσο νερό πάρει

Για τη γέμιση

½ κιλό ανθότυρο
½ κιλό φέτα
½ κιλό γαλοτύρι ή κατίκι Δομοκού
½ κιλό κεγαλογραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζάνι ξυνόγαλο
6 μικρές ντομάτες

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Χτυπάμε καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού, το αλάτι και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 10 λεπτά. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το οποίο έχουμε ανακατέψει με τη σόδα ή το μπέϊκιν πάουντερ. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να γίνει μία μαλακή ζύμη που τρίβεται εύκολα. Την πλάθουμε σε μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον δύο ώρες.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ώστε να καλύπτει τον πάτο και τα πλαϊνά μιας στρογγυλής φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Στρώνουμε τη ζύμη στην φόρμα, καλύπτουμε την επιφάνειά τους με αντικολλητικό χαρτί και τις γεμίζουμε με όσπρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170οC για 20 λεπτά. Μετά τα 20 λεπτά αφαιρούμε τα όσπρια και το αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.

Για τη γέμιση

Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και τα πολτοποιούμε.

Ολοκληρώνουμε την τάρτα

Γεμίζουμε την τάρτα μα το μείγμα των τυριών και βυθίζουμε τις ντομάτες περιμετρικά της τάρτα. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170οC.

πηγή:tastyday.gr