ΥΛΙΚΑ

480 γρ. Γάλα

400 γρ. Αλεύρι

60 γρ. Βούτυρο (λιωμένο)

60 γρ. Ζάχαρη

24 γρ. Baking powder

2 ½ κ.γ. Αλάτι

3 Βανίλιες

2 Αυγά (μέτρια)

Για τα αχλάδια:

450 γρ. Αχλάδια (καθαρισμένα)

115 γρ. Ζάχαρη, κρυσταλλική

90 γρ. νερό

Σιρόπι σφενδάμου

Κονιάκ

Για την κρέμα cheesecake:

200 γρ. Τυρί κρέμα

140 γρ. Κρέμα γάλακτος (χτυπημένη)

50 γρ. Ζάχαρη άχνη

Λίγο ξύσμα λεμονιού

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Για τα pancakes. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε παρά πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη.

2.Ανοίγουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά και το βούτυρο. Ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο χωρίς σβώλους.

3.Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ή ζεσταίνουμε μια πλάκα κρεπιέρας.

4.Ρίχνουμε 2-2,5 κουταλιές της σούπας από το μείγμα και ψήνουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να βγαίνουν οι πρώτες φουσκάλες στο κέντρο. Με την βοήθεια μιας σπάτουλας γυρνάμε και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.

5.Για τα αχλάδια. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε την ζάχαρη σε δόσεις και την καραμελώνουμε. Μόλις αποκτήσει ένα ωραίο ξανθό χρώμα προσθέτουμε τα αχλάδια και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μερικά λεπτά ανακατεύοντας καλά.

6.Αν κριθεί απαραίτητο προσθέτουμε νερό. Αυτό το κάνουμε σε περίπτωση που παρατηρήσουμε ότι τα αχλάδια δεν έχουν αρκετή υγρασία. Μόλις η καραμέλα γίνει σιρόπι και έχει ομογενοποιηθεί με τα αχλάδια, σβήνουμε με το κονιάκ.

7.Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αδειάζουμε σε ένα σκεύος αφήνοντας τα να κρυώσουν. Πριν σερβίρουμε τα ρίχνουμε σιρόπι σφενδάμου.

8.Για την κρέμα cheesecake. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα τυριού, την άχνη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε αφρατεψει προηγουμένως μέχρι να πάρει την μορφή γιαουρτιού.