Συστατικά


20 γρ. λάδι καρύδας
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
12 ξυλάκια
ζεστό γάλα, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης


Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε καλά το λάδι καρύδας σε 1 παγοθήκη 12 θέσεων πλαστική ή σιλικόνης.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ μαζί με το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό στα 800watt μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αν δεν είναι δυνατός ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να χρειαστεί λίγα ακόμα δευτερόλεπτα για να λιώσει η σοκολάτα.
Ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη γκανάς.
Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το μοιράζουμε στις παγοθήκες.
Καρφώνουμε ένα ξυλάκι σε κάθε παγοθήκη και μεταφέρουμε τις θήκες στην κατάψυξη. Αφήνουμε για 2 ώρες να σφίξει η γκανάς.
Αφαιρούμε από την κατάψυξη, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ζεστό γάλα ανακατεύοντας τη γκανάς να λιώσει.
Η σοκολάτα μας είναι έτοιμη!

ΠΗΓΗ: akispetretzikis.com