Υλικά

Για τη ζύμη

3 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
150γρ αγελαδινό βούτυρο
1 κρόκο αυγού
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Όσο νερό πάρει

Για τον κιμά

3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
300γρ μοσχαρίσιο κιμά
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι χλιαρό νερό

Για την κρέμα

1 αυγό
200γρ γιαούρτι στραγγιστό
200γρ κατίκι Δομοκού
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

Για από πάνω

2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Χτυπάμε καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού, το αλάτι και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 10 λεπτά.

Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το οποίο έχουμε ανακατέψει με τη σόδα ή το μπέικιν πάουντερ.

Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να γίνει μία μαλακή ζύμη που τρίβεται εύκολα. Την πλάθουμε σε μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον δύο ώρες.

Για τον κιμά

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κιμά και τον ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τέλος προσθέτουμε το χλιαρό νερό, μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τον πελτέ. Μαγειρεύουμε τον κιμά μέχρι απορροφήσει όλα του τα υγρά και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Για τις τάρτες

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια και ανοίγουμε μικρά φύλλα, ώστε να καλύπτουν τον πάτο και τα πλαϊνά μιας ατομικής ταρτιέρας. Στρώνουμε τα φύλλα στις ταρτιέρες, καλύπτουμε την επιφάνειά τους με αντικολλητικό χαρτί και τις γεμίζουμε με όσπρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170οC για 15 λεπτά. Μετά τα 15 λεπτά αφαιρούμε τα όσπρια και το αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά.

Για την κρέμα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια ωραία κρέμα.

Ολοκληρώνουμε τις τάρτες

Γεμίζουμε τις προψημένες τάρτες μέχρι τη μέση με τον κιμά. Από πάνω καλύπτουμε με την κρέμα και σκεπάζουμε με 5 φέτες κολοκυθάκι και μια ροδέλα πράσο. Ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170οC. Μόλις βγάλουμε τις τάρτες από το φούρνο όπως είναι ζεστές τις πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.

πηγή:tastyday.gr