Υλικά

6 κόκκινα μήλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
3 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ
¼ του φλιτζανιού του τσαγιού μέλι
1/2φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες σουλτανίνα
1/2φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια
½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
Χυμό από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα. Ανοίγουμε μια τρύπα και βγάζουμε τα κουκούτσια από το εσωτερικό του φρούτου. Βάζουμε τα μήλα σε ένα ταψί. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κανέλα το ρούμι το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι και τις σταφίδες. Γεμίζουμε την κοιλότητα των μήλων με το μείγμα. Ρίχνουμε το 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό στο ταψί. Ψήνουμε τα μήλα για 40 λεπτά ή ώσπ40ου να μαλακώσουν στους 180 βαθμούς. Όταν ψηθούν βγάζουμε τα μήλα από το ταψί και τα κρατάμε στην άκρη.

Βάζουμε το ταψί σε μέτρια φωτιά για τρία λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μία κουταλιά της σούπας κρύο νερό και ρίχνουμε το υγρό στο ταψί. Αφήνουμε να πάρει βράση και ύστερα περιχύνουμε με αυτό τα μήλα. Σερβίρουμε τα μήλα πασπαλισμένα με καρύδια. Τα συνοδεύουμε με παγωτό.

πηγή:tastyday.gr