Υλικά

4 λεμόνια
2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη φλούδα των τριών λεμονιών και ένα λεμόνι το οποίο έχουμε κόψει σε λεπτά φετάκια.

Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι νερό και βράζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε το νερό από τα λεμόνια και τις φλούδες. Τα ξαναβάζουμε στο κατσαρολάκι και τα καλύπτουμε ξανά με ένα φλιτζάνι νερό. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για να ξεπικρίσουν τα λεμόνια. Σιγοβράζουμε πάλι για περίπου 10 λεπτά και στραγγίζουμε ξανά. Ρίχνουμε για τρίτη φορά στο κατσαρολάκι τις φλούδες και τις φέτες λεμονιού.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και2 φλυτζάνια νερού. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο/χαμηλό. Σιγοβράζουμε μέχρι το μείγμα να αρχίζει να γίνεται παχύρευστο, για 30-45 λεπτά. Αποσυρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει λίγο πριν τη μεταφέρουμε στα βάζα.

πηγή:tastyday.gr