Χρειάζεται αρκετή υπομονή, είναι αλήθεια, αλλά το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Το χριστουγεννιάτικο κέϊκ της Πηνελόπης είναι γεμάτο αρώματα και υπέροχη γεύση. Είναι τόσο νόστιμο που είναι αδύνατο να σταματήσεις…

Υλικά

2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι βούτυρο
7 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
1πιάτο βαθύ αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα ( όποια θέλετε)
1 πιάτο βαθύ αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα
1 πιάτο βαθύ χουρμάδες και σταφίδες
Ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού, μανταρινιού και λεμονιού
4 κοπανισμένα γαρύφαλα
1 κουταλάκι κανέλα
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Βανίλια
ένα ποτηράκι κονιάκ

Για την αμυγδαλόπαστα

3 ποτήρια αμύγδαλα
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας νερό
Βανίλια

Για το γλάσσο

1 κιλό ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι βούτυρο
1 ασπράδι αυγού
Λίγο νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά και χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, το βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Στο τέλος, προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέϊκ 28Νο ή 30Νο. Προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.
Βγάζουμε το κέϊκ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το ραντίζουμε με ουίσκι, ρούμι ή κονιάκ. Για τις επόμενες πέντε έξι μέρες, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, ραντίζοντας το κέϊκ μας.

Στη συνέχεια, φτιάχνουμε την αμυγδαλόπαστα, χτυπώντας όλα τα υλικά στο μούλτι. Καλύπτουμε το κέϊκ με την αμυγδαλόπαστα.
Τέλος, φτιάχνουμε το γλάσσο και «σφραγίζουμε» το κέϊκ προκειμένου να «αιχμαλωτίσουμε» στο εσωτερικό του όλα τα αρώματα και τις γεύσεις των φρούτων, των μπαχαρικών και των ποτών.

Πηγή άρθρου: tastyday.gr