Υλικά

4 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
200 γρ μανιτάρια
1 μέτριο κρεμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Λιγο ελαιόλαδο
1 μικρό ποτηράκι μπράντι
50 γρ τυρί ροκφορ ή στιλτον
100 γρ προσούτο
Θυμάρι
Αλάτι και πιπερι
1 φύλλο σφολιάτα
1 αυγό

Εκτέλεση

Ζητήστε απο τον κρεοπώλη σας να χτυπήσει τα φιλέτα ώστε να από δουν και να έχουν παντού το ίδιο πάχος. (Διαφορετικά βάλτε τα ανάμεσα σε φύλλα μεμβράνης πάνω στον πάγκο της κουζίνας και χρησιμοποιήστε τον πλάστη για να τα λεπτύνετε).
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε σε ενα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα πρόσθετε κι αυτά στο τηγάνι. Προσθέτετε και τα φυλλαράκια απο 2-3 κλαράκια θυμάρι. Τα σοτάρετε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά και σβήνετε με το μπράντι. Οταν εξατμιστεί το αλκοόλ τραβάτε το τηγάνι απο τη φωτιά.

Πάνω στον πάγκο της κουζίνας απλώνετε ενα διπλό μεγάλο κομμάτι μεμβράνης. Στρώνετε τις φέτες του προσούτο ώστε να σχηματίσετε ενα παραλληλόγραμμο. Πάνω στο προσούτο απλώνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου έτσι ώστε να μην έχουν κενά μεταξύ τους. Αλατοπιπερώνετε. Απλώνετε με ενα κουτάλι πάνω στο κοτόπουλο το μίγμα των μανιταριών φροντίζοντας να πάει παντού.

Ανασηκώνοντας τη μεμβράνη ξεκινατε απο την φαρδιά πλευρά του παραλληλόγραμμου να το τυλίγετε σε ρολό. Φτιάχνετε ενα σφιχτό ρολό (το προσούτο ειναι απ έξω) και το τυλίγετε με την μεμβράνη γυρίζοντας τις άκρες (σαν καραμέλα). Το βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°.

Χτυπάτε το αυγό με λίγο νερό σε ενα μπολάκι.

Απλώνετε αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα του φούρνου και πάνω σε αυτο ξετυλίγετε τη σφολιάτα. Βγάζετε το ρολό απο το ψυγείο, το ξετυλιγετε από τη μεμβράνη και το ακουμπάτε στην άκρη της σφολιάτας. Με ενα πινέλο αλείφετε λιγο αυγό στην άκρη της σφολιάτας και σκεπάζετε το ρολό με το υπόλοιπο φύλλο. Πατάτε σφιχτά να κολλήσει το πάνω κομμάτι στην άκρη και με ενα μαχαίρι κόβετε τη σφολιάτα που περισσεύει. Πιεζετε το ρολό να μην μείνει καθόλου αέρας και κλείνετε καλά και τις άκρες.

Αλείφετε με αυγό όλο το ρολό. Αν θέλετε, με τη σφολιάτα που περίσσεψε φτιάχνετε διακοσμητικά και τα κολλάτε πάνω στο ρολό. Τα αλειφεται και αυτά με αυγό.

Ψήνετε το ρολό για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά, να ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα.

Το βγάζετε, το αφήνετε 5 λεπτά να σταθεί και το κόβετε σε φέτες με ενα πριονωτό μαχαίρι.