Υλικά

3/4 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι μαργαρίνη
3 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι νερό
1 αυγό
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
1/2 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να βράζει, στη συνέχεια, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε 2 1/4 φλιτζάνι αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το νερό, το αυγό και το μείγμα του γάλακτος και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, 1/2 φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Όταν προσθέσουμε όλο το αλεύρι, μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με ένα υγρό πανί και την αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε μαζί την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και την υπόλοιπη μαργαρίνη.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο φύλλο που το πασπαλίζουμε με το μίγμα μαργαρίνης / ζάχαρη. Προσθέτουμε σταφίδες, αν θέλουμε. Ρολάρουμε τη ζύμη και την κλείνουμε στην άκρη. Κόβουμε 12 ρολά ίσου μεγέθους και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε για περίπου μισή ώρα μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C.

Ψήνουμε για 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. 

πηγή:tastyday.gr