Υλικά

1 λίτρο κρέμα γάλακτος ή γάλα
2 κομμάτια μαστίχα
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6-7 φύλλα ζελατίνας

Για την καραμέλα

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1κουταλιά της σούπας λικέρ μαστίχα

Εκτέλεση

Βράζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία την κρέμα γάλακτος για ένα λεπτό μόλις. Ρίχνουμε τα δύο κομμάτια της μαστίχας ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για δυο τρία λεπτά και με ένα πιρούνι αφαιρούμε τη μαστίχα η οποία έχει μαυρίσει και επιπλέει στην επιφάνεια της κρέμας. Προσθέτουμε τη ζελατίνα την οποία έχουμε μουσκέψει για 5-6 λεπτά σε χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ζωηρά για 3-4 λεπτά και κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά. Ρίχνουμε το δυόσμο και αδειάζουμε την κρέμα σε μία μακρόστενη φόρμα. Βάζουμε την πανακότα στο ψυγείο για 8-12 ώρες μέχρι να πήξει.

Όταν πρόκειται να τη σερβίρουμε ετοιμάζουμε την καραμέλα ως εξής: Βάζουμε τη ζάχαρη σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι με το λικέρ της μαστίχας ή με 1-2 κουταλιές της σούπας νερό. Λιώνουμε τη ζάχαρη και όταν γίνει ρευστή καραμέλα.

Ξεφορμάρουμε την πανακότα και την περιχύνουμε με τη χλιαρή καραμέλα.

πηγή:tastyday.gr