Νόστιμο μοσχάρι με γλυκό κρασί και μπαχαρικά
giphjoduxtlonjevv0ui
Γεύσεις

Νόστιμο μοσχάρι με γλυκό κρασί και μπαχαρικά

Ένα ωραίο πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι

Υλικά

Μοσχάρι 1 κιλό
Κρεμμύδια 2 μεγάλα ψιλοκομμένα
Σκόρδο 3 σκελίδες
Πελτές ντομάτας 3 κουταλιές της σούπας
Κρασί γλυκό 0,200 λίτρα
Ξύλο κανέλας 1/2
Γαρύφαλλα 3
Δάφνη 3 φύλλα
Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλιά της σούπας
Καυτερή πιπερά 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη
Νερό ζεστό
Ελαιόλαδο 1/3 φλυτζάνι του τσαγιού

Οδηγίες

Αφού έχουμε κόψει το κρέας σε μερίδες το τσιγαρίζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με όλο το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον πελτέ, την πιπεριά και όλα τα μπαχαρικά μας. Ρίχνουμε και το νερό, ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1,5 ώρα.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα