Σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι στην κατσαρόλα
rncedudlfkkjhv8aolxl
Γεύσεις

Σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι στην κατσαρόλα

Η γευστική επιλογή του Σαββάτου

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ή βοδινό ( χωρίς κόκκαλο )
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 μέτρια καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
λίγες σταγόνες σάλτσα Worcestershire σάλτσα σόγιας
5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 φύλλα δάφνης (προαιρετικά)


Εκτέλεση
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Κόβουμε το κρέας σε κύβους 2,5 με 3 εκατοστά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Βάζουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο.

Μειώνουμε τη θερμότητα στο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο λάδι και τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν ολόκληρα από το αλεύρι. τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν βράση. Αμέσως μετά, ρίχνουμε τη σάλτσα με τα λαχανικά στην κατσαρόλα. Την τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε το κρέας για περίπου δύο ώρες. Κάθε 40 λεπτά ανακατεύουμε και προσθέτουμε, αν χρειάζεται, νερό προκειμένου το κρέας να είναι πάντα σκεπασμένο από τη σάλτσα.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα