Υλικά

Ζάχαρη άχνη 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Αυγά 3 (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
Ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Γάλα 1 φλυτζάνι
Βούτυρο 40 γρ λιωμένο
Φαρίνα 1/2 φλυτζανι
Λεμόνι 2 κουταλάκια (το ξύσμα του)
Λεμόνι 1/3 φλυτζάνι (τον χυμό του)

Οδηγίες

Χτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει , προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο , το γάλα το ξύσμα ,τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι κοσκινισμένο και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα . Στην συνέχεια παίρνουμε την μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο μείγμα με τους κρόκους με πολύ απαλές κινήσεις για να μην βγει ο αέρας του. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά .(Αν θέλουμε μπορούμε να τα ψήσουμε και σε 6 ατομικά πυρίμαχα σκεύη σε λιγότερο χρόνο ψησίματος).

πηγή:chefoulis.gr