wxsdxtyzpzcxtuj6j8lw
Γεύσεις

Χταποδοκεφτέδες κρασάτοι

Με κρασί κόκκινο

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο
2 φλιτζάνια του τσαγιού ψίχα από άσπρο ψωμί
½ φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο
2 φλιτζάνια του τσαγιού κόκκινο ξίδι
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αν το χταπόδι είναι φρέσκο το καθαρίζουμε, αφαιρώντας το στόμα, τα μάτια, την άμμο και το μελάνι (που είναι μέσα στην κουκούλα του).

Το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 – 4 μέρες, για να μαλακώσει.

Αν το χταπόδι είναι κατεψυγμένο, το βγάζουμε να ξεπαγώσει (όχι εντελώς), και κατόπιν το καθαρίζουμε. Το περνάμε από τη μηχανή του κιμά.

Βάζουμε το πολτοποιημένο χταπόδι σε σουρωτήρι για να στραγγίξει τα υγρά του.

Μουσκεύουμε το ψωμί με το κρασί και το ξίδι.

Το στύβουμε πολύ καλά και το προσθέτουμε στο χταπόδι μαζί με το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.

Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι.

Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε.

Τους τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.

Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν το πολύ λάδι τους.

Σερβίρονται ζεστοί ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα