Υλικά

4-6 μερίδες
3 χοιρινά κότσια
2 λεμονια κομμενα στα 4
αλατι
Πιπέρι
ρίγανη
1 κουπα νερό
λάδι

Βήματα

Προθερμαινουμε το φουρνο στους 220 βαθμους. 

Πλενουμε τα κότσια και τα βαζουμε στη γάστρα. Τα λαδωνουμε να παει το λαδι παντου (οχι πολύ λαδι) Αλατοπιπερώνουμε, ριχνουμε ρίγανη και φροντιζουμε να καλυφθουν απ'ολες τις μεριές.

Κοβουμε τα λεμονια μας στα 4 και τα προσθετουμε στη γαστρα μας, μαζί με τη 1 κούπα νερό.

Βαζουμε το καπάκι στη γαστρα και τοποθετουμε το φαγητό στο προθερμασμένο φούρνο μας στους 220 βαθμους για 2 -2,5 ωρες. Στα μισά του χρόνου ελεγχουμε αν εχει αρκετά υγρά και γυριζουμε τα κοτσια να παρουν χρώμα και απο την αλλη πλευρά.

Οταν το βγαζουμε το κρέας θα λιώνει. Συνοδευεται με πατατες φουρνου (αν θελετε τις βαζετε μαζί στη γάστρα), πατατες τηγανιτές και μπολικη σαλατουλα της επιλογής σας.