Υλικά για 2 καρβελάκια:

• 1 ½ κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
• 1 ½ κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
• 700 γρ. αλεύρι από σιτάρι (δυνατό)
• 35 γρ. βούτυρο
• 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ διαλύετε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε 375 ml ζεστό νερό και αφήνετε σε ζεστό μέρος.

Ρίχνετε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι και τρίβετε μέσα σε αυτό το βούτυρο. Προσθέτετε και το αλάτι.

Ρίχνετε τη διαλυμένη μαγιά και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργήσετε μία μαλακή ζύμη, χρησιμοποιώντας το ειδικό εξάρτημα του μίξερ.

Ζυμώνετε σε χαμηλή ταχύτητα για 5’ μέχρι να αποκτήσετε ομοιόμορφη ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο, για να διευκολυνθείτε. (Το ζύμωμα μπορεί να γίνει και με το χέρι).

Τοποθετείτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, την απλώνετε, την πιέζετε και την διπλώνετε ξανά και ξανά για 10’. Καλύπτετε με βουτυρωμένη διάφανη μεμβράνη και αφήνετε για 1 ¼ ώρες σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Τεντώνετε τη φουσκωμένη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, ώστε να φύγει ο αέρας. Πλάθετε κάθε κομμάτι ζύμης δημιουργώντας καρβελάκια διαμέτρου 15 εκ. με ομαλή επιφάνεια.

Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένα και αλευρωμένα ταψάκια, καλύπτετε με βουτυρωμένη μεμβράνη και αφήνετε να φουσκώσουν για 45’ ακόμα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220° C. Πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και χαράζετε το κάθε καρβέλι σταυρωτά όπως βλέπετε στη φωτογραφία και ψήνετε για 30’ μέχρι να ροδίσουν.

Τα αφήνετε να κρυώσουν.