Συστατικά:

1κιλό μέτριου μεγέθους πατάτες, ξεφλουδισμένες
2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
4 κ.σ. χυμός λεμονιού (περίπου 1 λεμόνι)
1 κ.σ. ξερή ρίγανη
125ml (1/2 φλιτζ.) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς (πάνω κάτω σχάρα).

Κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος, και κάνουμε το ίδιο στα 2 κομμάτια που θα προκύψουν. Στη συνέχεια της κόβουμε οριζόντια, ώστε να βγουν κυδωνάτες.

Βάζουμε τις πατάτες μαζί με όλα τα άλλα υλικά σε ένα μέτριο σε μέγεθος κεραμικό ταψί ή πυρέξ (κατά προτίμηση).

Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή και με τα χέρια μας.

Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου.

Ψήνουμε για 1 ώρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30-40 λεπτά ακόμα (ανάλογα με το πόσο ξεροψημένες προτιμάμε τις πατάτες μας).