Υλικά 

4 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 
1 κύβο κοτόπουλου 
2 κούπες τριμμένα τυριά 
1 κούπα αλλαντικά 
1 κούπα ψιλοκομμένες πιπεριές 
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή κρέμα γάλακτος 
Αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσεις

Εκτέλεση 


Καθαρίζεις και κόβεις σε μεγάλα κομμάτια τις πατάτες. Τις βράζεις σε νερό, μέσα στο οποίο έχεις ρίξει και τον κύβο κοτόπουλου.

Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μαραίνεις το κρεμμύδι, τις πιπεριές, μπέικον και λουκάνικο (μην το κάνεις με λάδι, πρόσθεσε αν θέλεις λίγο ζωμό από τις πατάτες).

Σουρώνεις τις βρασμένες πατάτες και τις ξαναβάζεις στο καυτό μάτι της κουζίνας, με λίγο βούτυρο (για να στεγνώσουν από τα υγρά τους). Τις αποσύρεις και τις «σπας» σε μικρότερα κομμάτια.

Στο αντικολλητικό τηγάνι όπου έχεις μαράνει τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση και ρίχνεις μέσα πατάτες και τυριά (κρατάς λίγο τυράκι κίτρινο για να σκεπάσεις το σουφλέ) καθώς και αλατοπίπερο.

Ανακατεύεις και προσθέτεις το μίγμα σε ελαφρά βουτυρωμένο πυρέξ.

Στρώνεις το μίγμα σου ομοιόμορφα και ρίχνεις από πάνω τριμμένο τυράκι. Αυτό θα κάνει μια ελαφριά κρούστα όταν ψηθεί.

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρώμα το σουφλέ. Σερβίρεις αφού κρυώσει λίγο με μια δροσερή σαλάτα.