Υλικά
1 κιλό γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, μέτριες σε μέγεθος, με τα κελύφη τους
1 πακέτο σπαγγέτι
5-6 μεγάλες ώριμες ντομάτες, χοντροτριμμένες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό, ξηρό κρασί
½ ποτηράκι oύζο
1 χούφτα κάππαρη ξαρμυρισμένη
2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 βιολογικό λεμόνι
1 μικρή φρέσκια πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
120 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια, τα κελύφη και την ουρά. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τη μισή ποσότητα λαδιού και σοτάρουμε τα κεφάλια, τα κελύφη και τις ουρές για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ, το θυμάρι, την πιπεριά τσίλι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 3 - 4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, 1 λίτρο νερό, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Σουρώνουμε τη σάλτσα σε ψιλό σουρωτήρι, σε μια άλλη φαρδιά κατσαρόλα.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βάζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε μόνο 4 λεπτά και τα σουρώνουμε. Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 2-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Ρίχνουμε το ούζο και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την κάππαρη και το ξύσμα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, και σερβίρουμε.

πηγή:tastyday.gr