ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
5 μεγάλα πράσα κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο 
4 αυγά
100 γραμμάρια γιαούρτι
80 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
120 γραμμάρια φέτα τριμμένη
100 γραμμάρια σκληρό τυρί 
100 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
4 φέτες τυρί ψιλοκομμένο
2 πρέζες φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Λίγο βούτυρο για επάλειψη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εναλλακτικά κρέμα γάλακτος ή γάλα


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βουτυρώνετε την ταρτιέρα, απλώνετε το φύλλο σφολιάτας καλά και τρυπάτε καλά την επιφάνεια του φύλλου με πιρούνι.

Στρώνετε πάνω στο φύλλο αντικολλητικό χαρτί τοποθετείτε βάρος (φασόλια ή ρύζι) και την βάζετε για 15’ στο ψυγείο.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου, στις αντιστάσεις για 25 λεπτά στην τελευταία σχάρα.

Αποσύρετε την σφολιάτα από τον φούρνο, αφαιρείτε το βάρος και αφήνετε την σφολιάτα να κρυώσει.

Τοποθετείτε ‘ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο.

Σοτάρετε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν, τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.

Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα αυγά μαζί με το γιαούρτι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέτετε τα τυριά, την γραβιέρα, την φέτα, το σκληρό τυρί, το φρέσκο τυρί κρέμα και το ψιλοκομμένο τυρί μαζί με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.