1. Μαρινάδα με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


2. Μαρινάδα με κύμινο και κανέλα

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού καυτερό κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
ξύσμα από ένα lime
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

3. Μαρινάδα με γιαούρτι και κόλιανδρο

100g γιαούρτι στραγγιστό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
χυμό ενός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένους σπόρους κόλιανδρου
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Tip:Ψήστε μαζί στην ίδια σχάρα διάφορα κρεατικά (μπιφτέκια, λουκάνικα, σουβλάκια) για περισσότερη νοστιμιά και ποικιλία!