Επιστροφή στην Κανονικότητα Θανάσης Φουσκίδης Δημήτρης Κουνιάς Γιώργος Νόκος
Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες και φέτα
i1cwcwmwbvgcd421wmv5
Γεύσεις

Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες και φέτα

Σερβίρουμε με μπόλικο ψωμί γιατί αυτή η σάλτσα είναι για βουτιές

Υλικά συνταγής

1 κιλό μοσχάρι κιλότο νουά ή χτένι κομμένο σε μεγάλα καρέ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκ. σκόρδο

2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε καρέ

1 κ.σ. πελτέ

1/2 ποτήρι ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

1 κιλό τριμμένες ντομάτες

3 πατάτες μέτριες, κομμένες σε χοντρές φέτες

1 δαφνόφυλλο

4-5 κόκκους μπαχάρι

1 πέρασμα κανέλας (αφήνουμε να αρωματίσει για λίγο και την αφαιρούμε)

1/2 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι

6 μικρές μελιτζάνες

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

φέτα βαρελίσια κομμένη σε καρέ κατά βούληση ή κεφαλοτύρι

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

ψωμί για βουτιές

Εκτέλεση

Σκουπίζουμε σε απορροφητικό χαρτί το κρέας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και το ροδίζουμε για 6-7' σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο σπασμένο και τις πιπεριές. Σοτάρουμε για 4-5'. Προσθέτουμε τον πελτέ και ψήνουμε ανακατεύοντας για 1'. Σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο νερό. Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές φέτες και τις ακουμπάμε στην επιφάνεια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 45' να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος του βρασμού (μετά το πρώτο μισάωρο) προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.

Έχουμε πλύνει τις μελιτζάνες. Πρέπει να είναι μικρές σε μέγεθος. Αφαιρούμε το κοτσάνι. Τις κόβουμε κατά μήκος.

Χαράζουμε σταυρωτά την σάρκα τους. Τις ακουμπάμε σε ταψί. Τις λαδώνουμε ελαφρά και αλατίζουμε. Αν θέλουμε, τρίβουμε την επιφάνεια τους με μια σπασμένη σκελίδα σκόρδο.

Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC να μαλακώσουν για περίπου 30'. Αφού γίνει το κοκκινιστό στήνουμε το φαγητό .

Σε βαθύ πυρέξ κάνουμε στρώση κρέας, πατάτες, τριμμένο τυρί, μελιτζάνες, τριμμένο τυρί και κρέας. Στην επιφάνεια μπήγουμε κομμάτια κεφαλοτύρι ή σκληρή φέτα. Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ψήνουμε για 15 με 20' στους 200ºC να λιώσουν τα τυριά και να ενωθούν οι γεύσεις.

Σερβίρουμε με μπόλικο ψωμί γιατί αυτή η σάλτσα είναι για βουτιές.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα