ΥΛΙΚΑ

1200 γρ. αλεύρι
30 γρ. αλάτι
40 γρ. μαγιά μπύρας
200 γρ. νερό
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 ντομάτες ώριμες (500 γρ.)
½ κουταλιά πελτέ
25 ελιές Πράσινες χωρίς κουκούτσι
Λίγο ρίγανη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε στα τέσσερα.

Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από τις ελιές και τα ανακατεύουμε καλά.

(Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το μίξερ και να χτυπήσουμε τα υλικά όπως όλες τις ζύμες.)

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγο αλεύρι, για να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια . Προσθέτουμε τις ελιές και ξαναζυμώνουμε . Για κάθε ψωμάκι που θα πλάσουμε , κόβουμε 250 γρ. ζύμη.

Αφήνουμε την ζύμη που έχουμε κόψει να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος. Μετά από μια ώρα την πατάμε γερά με τα χέρια μας για να φύγει ο αέρας. Διπλώνουμε τις άκρες προς το κέντρο και ξαναπατάμε. Δίνουμε στην ζύμη στενόμακρο σχήμα και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για άλλη μία ώρα.

Πριν βάλουμε τα ψωμάκια στο φούρνο τα ραντίζουμε με νερό και πασπαλίσουμε με λίγο ρίγανη ή σιμιγδάλι ή λίγο αλεύρι. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 25-30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του ψωμιού. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.

πηγή:tastyday.gr