Υλικά

4 μεγάλες γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι σπόροι ροδιού
½ φλιτζανιού φέτα

Για τη σάλτσα ροδιού

2 κουταλιές της σούπας χυμό ροδιού
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε ένα μεγάλο ταψί. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά, γυρίζοντας τες κατά διαστήματα. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τους σπόρους του ροδιού και τη φέτα τριμμένη με το χέρι.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το χυμό ροδιού, το ξύδι από κόκκινο κρασί, το μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε τη σάλτσα στη σαλάτα μας και σερβίρουμε αμέσως.

πηγή:tastyday.gr