Κρύα τάρτα με παντζάρια και φέτα
ibazrrn5hrzdhj9dahsv
Γεύσεις

Κρύα τάρτα με παντζάρια και φέτα

Μία απολαυστική αλμυρή τάρτα που σίγουρα θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας

Υλικά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ
250 γρ. παξιμάδια λαδένια
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κοφτή θυμάρι
100 γρ. καρυδόψιχα
250 γρ. φέτα πικάντικη
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
2-3 σκελίδες σκόρδου
3-4 πσντζάρια ,βρασμένα
2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
Αλάτι

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα παξιμάδια τα βάζουμε σε ένα μπολ ,τα ραντίζουμε με το ξίδι ,2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και 4-5 κουταλιές της σούπας νερό, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με θυμάρι και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τα δουλεύουμε να γίνουν σαν ζύμη. Σπάμε σε χοντρά κομμάτια την ψίχα των καρυδιών. Κόβουμε τα παντζάρια σε κύβους 1 εκ. και κρατάμε τους χυμούς τους. Βάζουμε στο μπλέντερ τη φέτα, το γιαούρτι, το σκόρδο ,2-3 κουταλιές από τους χυμούς των παντζαριών και 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Τα δουλεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τα καρύδια, κρατώντας 1 κουταλιά της σούπας, και ανακατεύουμε. Σε ανοιγόμενη φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. απλώνουμε τη «ζύμη» που φτιάξαμε με τα παξιμάδια. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα της φέτας . Προσθέτουμε τα παντζάρια ,αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και τα καρύδια που κρατήσαμε. Την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά να σφίξει.

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα