ΥΛΙΚΑ

½ κιλό βοδινό ή αρνίσιο κιμά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι βρασμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
2 κουταλιές της σούπας τρίμματα παξιμαδιού
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, τον κιμά, την τριμμένη γραβιέρα και όλα τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 1-2 ώρες.

Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το πλάθουμε σε μακρόστενες κροκέτες.

Αλευρώνουμε κάθε κροκέτα και τη βουτάμε πρώτα στο αυγό και μετά στα τρίμματα παξιμαδιού.Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινες απ’ έξω και τραγανιστές.