Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Μοσχάρι με λιγκουίνι και γιαούρτι
8vlf9g6vcbkw18eohhwa
Γεύσεις

Μοσχάρι με λιγκουίνι και γιαούρτι

Με τριμμένο κεφαλοτύρι

Υλικά:

Μισό κιλό μακαρόνια τύπου λιγκουίνι
1 κιλό μοσχάρι
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1/4 τυρί ρεγκάτο
Λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
Λίγο μπαχάρι
Πιπέρι-αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζετε τα μακαρόνια "al dente" σε αλατισμένο νερό, με μία κουταλιά της σούπας λάδι. Σοτάρετε σε μία χύτρα το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτετε το μοσχάρι, το οποίο έχετε κόψει πρώτα σε μικρά κομματάκια. Ρίχνετε τη ντομάτα, τα καρυκεύματα, ένα ποτήρι νερό και τα βράζετε για 45 λεπτά.

Παίρνετε μικρά πήλινα σκεύη ή ένα πυρέξ, στα οποία τοποθετείτε μία στρώση μακαρόνια, από πάνω το μοσχαράκι με τη σάλτσα, τα σκεπάζετε με άλλη μία στρώση μακαρόνια και τα αφήνετε στην άκρη.

Μέσα σε ένα σκεύος τρίβετε το ρεγκάτο και το ενσωματώνετε στο γιαούρτι. Με το μείγμα του γιαουρτιού σκεπάζετε τα μακαρόνια και ρίχνετε από πάνω το τριμμένο κεφαλοτύρι. Βάζετε τα πήλινα σκεύη στον φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσαφί.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα