Τπέροχα «λοφάκια» με πατάτα και παρμεζάνα
dwf3yrskoao9gc0khiiz
Γεύσεις

Τπέροχα «λοφάκια» με πατάτα και παρμεζάνα

Αν είσαι λάτρης της πατάτας σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή

Υλικά 


3 κιλά πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο, συν 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο για το άλειμμα στις πατάτες
1/2 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
3 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση


Τοποθετούμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό μέχρι να τις καλύπτει. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν, περίπου 15 λεπτά. Τις στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε να «σταθούν» για 5 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Λιώνουμε τις πατάτες στον μύλο του πουρέ. Προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Τέλος, προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, έναν έναν, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν.

Μεταφέρουμε το μείγμα πατάτας σε μια θήκη ζύμης ( κορνέ ). Σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, κάνουμε με το κορνέ «λοφάκια» πατάτας.

Προσθέτουμε σε κάθε «λοφάκι» λίγο ζεστό βούτυρο και παρμεζάνα. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι οι «κορυφές» να γίνουν χρυσές. Σερβίρουμε τα «λοφάκια» πατάτας ζεστά.

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα