Υλικά

150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. καστανή ζάχαρη

3 αυγά

4 κ.σ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κ.γ. μπέικιν

Ξύσμα από 3-4 λεμόνια

3 βανιλίνες

1 φλυτζάνι καρύδα τριμμένη

Εκτέλεση

Αναμειγνύεις το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτεις ένα ένα τα αυγά και έπειτα το γιαούρτι. Αφού κοσκινίσεις το αλεύρι και το μπέικιν, τα προσθέτεις μαζί με το ξύσμα από τα λεμόνια στο μίγμα. Ρίχνεις και την καρύδα.

Τοποθετείς το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα, αφού την βουτυρώσεις πρώτα. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνεις το κέικ για 45-50 λεπτά στους 180oC σε αέρα.

Αφήνεις το κέικ να κρυώσει ώστε να το ξεφορμάρεις πολύ εύκολα. Πασπαλίζεις με καρύδα τριμμένη και απολαμβάνεις.