Υλικά

1 πακέτο πένες
1 κ σ ελαιόλαδο
2 στήθη κοτόπουλου σε κύβους
3 Σκελίδες σκόρδο αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδ, ψιλοκομμένο
1 πακέτο μανιτάρια Portobello κομμένα σε φέτες
Αλάτι και πιπέρι
1 1/2 φλιτζάνια γάλα
1/2 έως 3/4 blue cheese
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές σούπας φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνας
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρό μαϊντανό

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι να γίνουν al dente.

Παράλληλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια μέχρι να απελευθερώσουν όλους τους χυμούς τους.

Σειρά έχουν όλα τα υπόλοιπα υλικά όπου τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν όλα τα τυριά και η σάλτσα να γίνει κρεμώδης. Σερβίρουμε αμέσως ανακατεύοντας τα μακαρόνια με τη σάλτσα.