Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας (βίγκαν)
2 μήλα στάρκιν
1/2 λεμόνι
Γλυκό τριαντάφυλλο
Κανέλα
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Κόβω πολύ λεπτά φιλέτα τα μήλα και τα βάζω σε νερό με το χυμό του λεμονιού. Τα βράζω για 5-10 λεπτά.

Απλώνω τα φύλλα τα κόβω σε λωρίδες, απλώνω σε κάθε λωρίδα λίγο από το γλυκό τριαντάφυλλο (αραιωμένο με λιγο νερό), πασπαλίζω με κανέλα, τοποθετώ τις φέτες του μήλουστη σειρά (από τη μία μεριά της λωρίδας) ώστε να αλληλεπικαλύπτονται και να πατάνε στο μισό πλάτος της λωρίδας ζύμης. Διπλώνω την λωρίδα πρου προεξέχει ώστε να σκεπάσει λίγο τα μήλα, πιάνω την μία άκρη και αρχίζω να τυλίγω προς την άλλη, στερεώνω με οδοντογλυφίδα και τοποθετώ σε βουτυρωμένο ταψί ή σε φόρμα για cup cakes. Ψήνω για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη.

Αν δυσκολεύεστε να βρείτε βίγκαν σφολιάτα, μπορείτε να βτιάξεται μια πολύ απλή ζύμη σαν αυτή της πίτσας (με ότι αλεύρι θέλετε) και να την ανοίξεται σε πολύ λεπτό φύλλο, αφού δεν μας ενδιαφέρει πολύ να φουσκώσει.

πηγή:tastyday.gr