Είναι φορές που θέλεις να κάνεις το μίνιμουμ.

Η όρεξη σου τραβάει κάτι ελαφρύ, απλό και εύκολο. Κάτι νόστιμο που όμως δεν θέλει προσπάθεια. Ας πούμε μια μακαρονάδα με ωμή σάλτσα.

Η ιδέα είναι απλή. Ψιλοκόβεις τα υλικά της σάλτσας σου τα ανακατεύεις με λίγο ελαιόλαδο, τα σκεπάζεις με μια μεμβράνη και τα αφήνεις στο ψυγείο να μαριναριστούν. Όταν γυρίσεις το βράδυ στο σπίτι το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βράσεις το ζυμαρικό που αγαπάς να το ανακατέψεις με την ωμή σάλτσα και να βγάλεις τις μπύρες από το ψυγείο!

Εννοείται ότι μια τέτοια μακαρονάδα μπορεί να γίνει με πολλά διαφορετικά υλικά, ανάλογα με τα γούστα. Εγώ προτείνω μια κόκκινη ωμή σάλτσα, αλλά μια άλλη, εξαιρετικής νοστιμιάς, εκδοχή είναι με τριμμένο φρέσκο κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, οπωσδήποτε άφθονο λιωμένο σκόρδο, ελαιόλαδο και λεπτά φετάκια παρμεζάνας που προστίθενται την τελευταία στιγμή.

Το καλύτερο; Η μακαρονάδα αυτή τρώγεται ζεστή η κρύα αναλόγως των συνθηκών και των ορέξεων. Η μόνη διαφορά είναι ότι στην ζεστή εκδοχή προτιμώ σπαγγέτι ή λινγκουίνι ενώ στην κρύα τις πένες ή τις βίδες.
Το ακόμη καλύτερο; Δοκιμασμένη σε αρκετά δύσκολα παιδιά περνάει με άριστα τις εξετάσεις.

Υλικά

3-4 ωραίες κόκκινες ντομάτες
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα
2 σκελίδες σκόρδο
Καμιά δεκαριά ελιές
Φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού
200γρ φέτα
Ελαιόλαδο
Χοντρό αλάτι
1 πακέτο σπαγγέτι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ στο οποίο θα σερβίρω αργότερα και την μακαρονάδα κόβω σε μικρά κυβάκια τις ντομάτες κρατώντας και τα ζουμιά τους. Κόβω την πιπεριά στη μέση και πετάξω τα σπόρια και την ψιλοκόβω. Λιώνω τις σκελίδες του σκόρδου, βγάζω τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβω κι αυτές. Κόβω σε μικρά κυβάκια και την φέτα. Τα ανακατεύω όλα μαζί, προσθέτω τα φυλλαράκια του βασιλικού, πασπαλίζω με χοντρό αλάτι, περιχύνω με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και τα αφήνω στο ψυγείο να μαριναριστούν.
Όταν είναι η ώρα του φαγητού, βράζω το σπαγγέτι το σουρώνω και το ανακατεύω στη σάλτσα κι αυτό είναι!

Πηγή: tastyday.gr