Υλικά:

1 μεγάλο γάλα εβαπορέ
1 σακουλάκι ζελέ λεμονί
1/2 κούπα ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2 λεμονια το ξύσμα και τον χυμό
3 50γρ σαβαγιάρ μπισκότα
λίγο γάλα για τα μπισκότα
λίγο κονιάκ

Εκτέλεση:

Βάζετε το γάλα στον καταψύκτη για 3 ώρες. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε σε μέτρια φωτιά το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιών. Μόλις λιώσει η ζάχαρη κλείνετε το μάτι και ρίχνετε το ζελέ, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σκόνη και το αφήνετε να κρυώσει.

Αφού περάσουν οι 3 ώρες βάζετε το γάλα στο μίξερ και το χτυπάτε να γίνει κρέμα. Έπειτα προσθέτετε το μείγμα με το ζελέ ανακατεύετε.

Σε μια φόρμα με τσέρκι στρώνετε τα σαβαγιάρ, αφού πρώτα τα έχετε βουτήξει στο γάλα και στο κονιάκ, ρίχνετε μέσα το μείγμα με το γάλα και το αφήνουμε στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.