Υλικά
6 μεσαίου μεγέθους πατάτες
3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
2 μεγάλα κλωνάρια σέλινο, κομμένο σε κύβους
5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
5 βραστά αυγά, ξεφλουδισμένα
1½ φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
πάπρικα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε τις πατάτες σε μεγάλη κατσαρόλα που έχουμε γεμίσει με κρύο, αλατισμένο νερό. Τις βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά ( μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με ένα μαχαίρι ). Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τότε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους. Μεταφέρουμε τις κομμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και πασπαλίζουμε με το λευκό ξύδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το σέλινο και τα κρεμμυδάκια. Κόβουμε 4 από τα βραστά αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα πατάτας.

Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα προσθέτουμε στις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. Διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι, αν χρειάζεται. Κόβουμε το τελευταίο αυγό σε λεπτές φέτες και γαρνίρουμε τις φέτες πάνω από τη σαλάτα.

Υ.Γ. Σε όποιον δεν αρέσει το αυγό, υπάρχει η εναλλακτική του καλαμποκιού, η οποία είναι εξίσου νόστιμη. Βράζετε περίπου ένα γεμάτο ποτήρι και το προσθέτετε στη σαλάτα. Σε αυτή την εκδοχή, πηγαίνει πολύ και το τραγανιστό μπέϊκον σε μικρά κομματάκια...

πηγή:tastyday.gr