Υλικά

240 γρ. μπισκότα όρεο 

40 γρ. βούτυρο, λιωμένο

350 γρ. κρέμα τυριού

100 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

250 ml ελληνικό γιαούρτι

11 γρ. ζελατίνη σε σκόνη

10 φρέσκες φράουλες ή σμέουρα

10 μπισκότα OREO, σπασμένα σε κομμάτια

Διαδικασία

Βάλτε τα 200 γρ. μπισκότα όρεο σε ένα μπλέντερ. Χτυπήστε μέχρι να γίνουν σαν άμμος. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε. Αδειάστε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενη βάση. Τα υπόλοιπα 40 γρ. cookies σπάστε με τα χέρια σας. Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας νερό και πασπαλίστε με την ζελατίνη.

Βάλτε την σε μπέν μαρί για να ζεσταθεί. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Σε ένα μεσαίο μπολ ρίξτε την κρέμα τυριού, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι και τη ζελατίνη και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα. Ρίξτε τα 40 γρ. σπασμένα μπισκότα.

Ανακατέψτε απαλά να πάνε παντού. Στη συνέχεια ρίξτε πάνω από τη βάση μπισκότου την κρέμα. Βάλτε την φόρμα στο ψυγείο για 3 ώρες. Βγάλτε και ξεφορμάρετε. Διακοσμήστε με φρούτα όπως φράουλες ή σμέουρα και κομμάτια μπισκότου. Κόψτε και σερβίρετε.