Τι θα χρειαστείτε

5 κυπριακές πίτες

20 λεπτές φέτες μοτσαρέλα

5 ντομάτες, κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες

15-20 φύλλα βασιλικού

10 σκελίδες σκόρδο

8 κ.γλ. ελαιόλαδο

8 κ.γλ. ξίδι μπαλσάμικο

Αλάτι/Πιπέρι

Τι πρέπει να κάνετε

Λιώστε το σκόρδο και ανακατέψτε το σε ένα μικρό μπολ με το λάδι. Αλείψτε τις πίτες με το μισό μείγμα λαδιού-σκόρδου και βάλτε τις να ψηθούν ελαφρά σε φούρνο που έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.

Βγάλτε τις πίτες από τον φούρνο και απλώστε από 3,4 φέτες μοτσαρέλα στην κάθε μία. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε τις φέτες ντομάτας και αλατοπιπερώστε ξανά.

Βάλτε ξανά τις πίτες στο φούρνο και αφήστε τις για 2-3 λεπτά να ψηθούν μέχρι να λιώσει το τυρί. Όσο η μοτσαρέλα λιώνει, προσθέστε στο υπόλοιπο μείγμα με το λάδι και το σκόρδο το μπαλσάμικο και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενές. Στη συνέχεια, ψιλοκόψτε τον βασιλικό.

Όταν τα πιτσάκια σας ψηθούν στις άκρες και χρυσίσουν, βγάλτε τα από το φούρνο και περιχύστε το μείγμα με το λάδι και το μπαλσάμικο. Πασπαλίστε με το φρέσκο βασιλικό, κόψτε σε τριγωνάκια και σερβίρετε.

Κατά τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να ακολουθήσετε μια δική σας συνταγή ή να αυτοσχεδιάσετε, βάζοντας πάνω στις πίτες ό,τι τραβάει η όρεξή σας (και ό,τι έχει το ψυγείο σας).