Υλικά

450 γρ. αρακάς
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
700γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο σε μπουκιές
3 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι γλυκό κρασί
ξύσμα από 1 λεμόνι
300ml κρέμα γάλακτος για μαγειρική
1 πακέτο ταλιατέλες
1 γεμάτη κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε στη φωτιά μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα, ρίχνετε το λάδι και ροδίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη πλευρά. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το σκόρδο και τα κρεμμύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη. Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.

Στο μεταξύ βράζετε σε ξεχωριστή κατσαρόλα μέσα σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Σε ξεχωριστό κατσαρολάκι βράζετε και τον Αρακά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Στραγγίζετε τον αρακά και τον ανακατεύετε με το βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα.

Παίρνετε το σπαγγέτι από την κατσαρόλα με την πιρούνα των ζυμαρικών μαζί με λίγο από το νερό του και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού, λίγο γλυκάνισο ακόμη και την κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύετε το φαγητό για λίγο πάνω στη φωτιά να αναμιχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα και τελευταίο ανακατεύετε τον αρακά. Μοιράζετε το φαγητό αμέσως σε πιάτα. Συνοδεύετε με τριμμένο τυρί για να προσθέσει ο καθένας όσο επιθυμεί στο πιάτο του.