Υλικά

Φαρίνα 250 γρ.
Ζάχαρη 3/4 ποτήρι νερού
Αυγά 2 τεμ.
Γάλα 1/2 ποτήρι νερού χλιαρό
Βούτυρο 125 γρ. λιωμένο χλιαρό
Πορτοκάλι 1 ξύσμα και χυμό
Μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι γλυκού
Τρούφα σοκολάτας 1/2 ποτήρι νερού


Οδηγίες

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά για 5 λεπτά, προσθέτουμε το βούτυρο που λιώσαμε αλλά να μην είναι καυτό, το γάλα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, το αλεύρι και το baking powder μαζί.

Χτυπάμε να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε και την τρούφα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού. Βουτυρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα μέσα.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Δοκιμάζουμε να δούμε αν ψήθηκε τρυπώντας με ένα μαχαίρι, αν η λεπίδα βγει καθαρή μόνο με λίγους υδρατμούς τότε είναι έτοιμο.