Θα χρειαστείτε

1 φύλλο σφολιάτας
1½ φλ. του τσαγιού φράουλες
2 κ.γ. ζάχαρη
Βούτυρο ελάχιστο, για να αλείψετε το ταψί
Σαντιγί για γαρνίρισμα έτοιμη ή θα φτιάξετε με 1 φλ. του τσαγιού κρέμα γάλακτος και 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας.
ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε τις φράουλες σε φέτες και απλώστε τη σφολιάτα στο ταψί, προηγουμένως αλείψτε λίγο λάδι. Απλώστε τις φράουλες πάνω στη σφολιάτα, φροντίζοντας να αφήσετε ένα περιθώριο γύρω γύρω ακάλυπτο.

Πασπαλίστε με το 1 κουταλάκι ζάχαρη. Ψήστε την τάρτα στους 200°C για 15-20 λεπτά περίπου.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το 1 κ.γλ. ζάχαρη και τη βανίλια, ώσπου να γίνει σαντιγί. Αφού ψηθεί πασπαλίστε με τη ζάχαρη άχνη, όσο ακόμα είναι ζεστή και προσθέστε σαντιγί.