ΥΛΙΚΑ

5 μικρά κολοκυθάκια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. κάππαρη
λίγο χυμό λεμονιού
2/3 κ.γ. ξερή ρίγανη
αλάτι
μαύρο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια, κόβετε τις άκρες τους και ξύνετε ελαφρά τη φλούδα τους ώστε να καθαρίσουν όχι όμως να χάσουν το πράσινο χρώμα τους.

Τα βράζετε για 13′-15′ σε νερό που βράζει.

Στραγγίζετε καλά και τα αγήνετε να κρυώσουν.

Τα κόβετε σε παχιές φετούλες και σερβίρετε με την κάπαρη, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και λίγο πιπέρι.