Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
Σιμιγδαλένιο γλυκό με μπανάνα και σοκολάτα
vh5uq3wnk7byt3bo3ark
Γεύσεις

Σιμιγδαλένιο γλυκό με μπανάνα και σοκολάτα

Με χυμό λεμονιού.

Υλικά

Μπανάνες 4
Σιμιγδάλι ψιλό 300 γρ.
Γάλα 3 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
Βούτυρο 70 γρ.
Ζάχαρη 150 γρ.
Αυγά 4
Φρυγανιά τριμμένη 1 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
Λεμόνι 1 1/2 κουτάλι της σούπας μόνο τον χυμό του
Λεμόνι 1 κουταλάκι του γλυκού μόνο το ξύσμα του
Αλάτι μια πρέζα

Για το γλάσο
Κουβερτούρα 500 γρ.
Βούτυρο 1 1/2 κουταλιά της σούπας
Γάλα 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού


Οδηγίες

Βράζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με το αλάτι, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε γρήγορα για να μη σβολιάσει.

Το βράζουμε περίπου για 15 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τα αυγά ελάχιστα, τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε λωρίδες και τις ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ, ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και πάνω σε αυτή βάζουμε μια στρώση από το μείγμα που φτιάξαμε, μετά βάζουμε μια στρώση από μπανάνες, ξανά μια στρώση μείγμα, μια στρώση μπανάνες και τέλος μια στρώση μείγμα. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.

Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε το γλύκισμα σε μια πιατέλα. Στην συνέχεια ετοιμάζουμε το γλάσο, ζεσταίνοντας το γάλα σε μια κατσαρόλα. Αφού ζεσταθεί προσθέτουμε την κουβερτούρα που την έχουμε κόψει σε κομμάτια και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να μην κολλήσει.

Πρέπει να γίνει όχι πολύ ρευστό αλλά ούτε πολύ πηχτό το γλάσο. Αφού κρυώσει λίγο περιχύνουμε με αυτό το γλυκό μας.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα