Υλικά Συνταγής
1/2 φλ. γαλα σόγιας χωρίς προσθήκη ζάχαρης
1 φλ. σπορέλαιο (ηλιέλαιο κατά προτίμηση)
1 κ.γλ. ξύδι λευκό
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
1 πρέζα στέβια
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση
Για τη vegan μαγιονέζα, θα χρειαστούμε πολύ ισχυρό μπλέντερ ή ραβδομπλεντερ.

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι στο μπλέντερ. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 1,5 λεπτό να γίνουν τα υλικά κρέμα.

Με το μίξερ σε λειτουργία πάντα σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε με ροή κλωστής το λάδι λίγο λίγο, μέχρι να αρχίσει να πήζει η μαγιονέζα.

Χτυπάμε για 1 λεπτό σε δυνατή ταχύτητα να πυκνώσει καλά. Την παγώνουμε και την απολαμβάνουμε σε σαλάτες σε σάντουιτς σε θαλασσινά.

Διατηρείται σε γυάλινο κλειστό βάζο, στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.

ΠΗΓΗ:argiro.gr