Συστατικά

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
2 κλ. δεντρολίβανο
χυμό και φλούδες από 1 λεμόνι
50 γρ. κρασί λευκό
1 ½ λίτρο νερό
1 κιλό ανάμεικτα λαχανικά
½ ματσάκι σέλινο (μόνο τα φύλλα)

Για το σερβίρισμα

φέτες από 1 λεμόνι
1 κ.σ. σέλινο (μόνο τα φύλλα)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει.

Κόβουμε το ποντίκι σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και φροντίζουμε να καλυφθεί με το αλεύρι όλη η επιφάνεια του κρέατος.

Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε τα κομμάτια από το κρέας. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο και τις φλούδες λεμονιού.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε το νερό, καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε για 1 ½ ώρα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά και το σέλινο. Καλύπτουμε ξανά με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά.

Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, σέλινο, ελαιόλαδο και πιπέρι.

Tip
Μπορούμε να βάλουμε και λίγο ρύζι την ώρα που προσθέτουμε τα λαχανικά.

Πηγή: akispetretzikis.com