Συστατικά
  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ( + έξτρα για πασπάλισμα)
  • 225 γρ. κουβερτούρα
  • 25 γρ. marshmallows
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 340 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 75 γρ. γάλα σόγιας

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα για σερβίρισμα  

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 20x25 εκ.

Αλείφουμε με μαργαρίνη τη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι και αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε με τη μαργαρίνη, τα marsmallows και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μεταλλικό μπολ πάνω σε ένα μπεν μαρί.

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα λείο παχύρρευστο μείγμα και να έχουν διαλυθεί τελείως τα marshmallows και να μην έχουμε κομματάκια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

Αδειάζουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.

Τέλος, προσθέτουμε το γάλα και ομογενοποιούμε τα υλικά μεταξύ τους.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και με τη βοήθεια της σπάτουλας απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί.

Ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 30-40 λεπτά.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα.

Πηγή: akispetretzikis.com