Συστατικά


250 γρ. mix τυριών τριμμένα (έμενταλ, τσένταρ, γκούντα, γραβιέρα)
1 αυγό
40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. για πανάρισμα
ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

75 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τσένταρ τριμμένο
1 φρ. κρεμμυδάκι
2 φέτες μπέικον
1 κ.σ. μαϊντανό

Μέθοδος Εκτέλεσης


Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Γεμίζουμε με ηλιέλαιο 2 εκ. βάθος και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το mix τυριών, το αυγό, 40 γρ. αλεύρι, πιπέρι, αλάτι, τον δυόσμο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.
Θα προσθέσουμε αλάτι ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά που θα χρησιμοποιήσουμε.
Πλάθουμε 20 μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι.
Βάζουμε στο τηγάνι για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Αν δεν τα τηγανίσουμε αμέσως μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο. Μετά τα περνάμε από νερό, αλεύρι και τα τηγανίζουμε.

Για το σερβίρισμα

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το τσένταρ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να λιώσει το τυρί και περιχύνουμε τις τυροκροκέτες.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, το μπέικον, τον μαϊντανό και πασπαλίζουμε τις κροκέτες.

ΠΗΓΗ:akispetretzikis.com