Το φρέσκο σας ψωμάκι, που πήρατε χθες και απολαύσατε σήμερα, έχει σκληρύνει και δεν τρώγεται; Μην το πετάτε. Το ψωμί μπορεί να διατηρηθεί και στο ψυγείο, και με το μπαγιάτικο ψωμί μπορείτε να κάνετε φανταστικές λιχουδιές.

Εκτός από τις γνωστές αυγόφετες που μπορείτε να απολαύσετε στο πρωινό σας ή σαν βραδινό σνακ μπροστά στην τηλεόραση, μπορείτε να κάνετε και κρουτόν ή ακόμη και σνακ τύπου μπρουσκέτας. Κόβετε σε φέτες το ψωμί, το αλείφετε με βούτυρο και σκόρδο που έχετε λιώσει και αναμείξει με το βούτυρο.

Από πάνω πασπαλίζετε ό,τι τυρί έχετε στο ψυγείο. Φέτα με ντομάτα, κίτρινο τυρί με κάποιο αλλαντικό ή απλά τυρί κρέμα. Για το κρουτόν κόβετε το ψωμί σε φέτες και μετά σε κυβάκια. Λιώνετε σκόρδο που αναμειγνύετε με λάδι ή βούτυρο και πασπαλίζετε παντού σε όλα τα κυβάκια ψωμιού.

Ανάλογα τη διάθεση και την όρεξή σας, πασπαλίστε με τυριά και διάφορα μυρωδικά. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για λίγα λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα.