Υλικά

1 αβοκάντο, ώριμο
85 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65% λιωμένη
3 κ.σ. ηλιέλαιο
2 αυγά μέτρια
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. σκόνη αμυγδάλου
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
20 γρ. κακάο
100 γρ. στέβια σε σκόνη
45 γρ. δάκρυα σοκολάτας

Για το σερβίρισμα

50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
20 γρ. ξύσμα σοκολάτας

Μέθοδος Εκτέλεσης


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 20x25 εκ. και κακαοβουτυρώνουμε.
Kαθαρίζουμε και πολτοποιούμε το αβοκάντο με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με ένα σύρμα χειρός το αβοκάντο με τη λιωμένη σοκολάτα, το ηλιέλαιο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη σκόνη αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τη στέβια, τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης το μείγμα με τα στερεά στο μείγμα με το αβοκάντο μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και με μία σπάτουλα σιλικόνης το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει για 20 λεπτά και κόβουμε το μπράουνι σε κομμάτια.
Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και ξύσμα σοκολάτας.

Πηγή: akispetretzikis.com