Μια εύκολη, γρήγορη και φθηνή τούρτα για όλους εσάς που δεν τα καταφέρνετε με τις δύσκολες και χρονοβόρες συνταγές

Τι χρειαζόμαστε:


1 ερμόλ
1 γάλα ζαχαρούχο
1 γάλα εβαπορέ
24 σαβαγιάρ
3 κουταλιές ρόφημα κακάο

Πώς το κάνουμε:


Παίρνουμε το ερμόλ και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο και να φουσκώσει λίγο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ.
Χτυπάμε καλά μεχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη και το αφήνουμε να πήξει λιγάκι.
Όταν δούμε οτι το μίγμα αρχίζει να πήζει, αρχίζουμε την διαδικασία με τα σαβαγιάρ που θα φτιάξουν το παντεσπάνι μας.
Βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι 2 κούπες νερό και ρίχνουμε τις 3 κουταλιές κακάο.
Μόλις το ρόφημα είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε ενα μπολάκι.
Παίρνουμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ, τα βουτάμε μέσα στο ρόφημα και συγχρόνως τα στρώνουμε στο ταψάκι μας.
Κάνουμε την πρώτη στρώση απο σαβαγιάρ και απο πάνω προσθέτουμε την μισή κρέμα.
Ακολουθεί και δεύτερη στρώση απο σαβαγιάρ με την διαδικασία που προαναφέραμε.
Ρίχνουμε απο πάνω και την υπόλοιπη κρέμα και η τούρτα μας είναι έτοιμη.
Την βάζουμε στην κατάψυξη και μετά απο 2-3 ώρες έχουμε ενα υπέροχο γλύκισμα.


Λίγα μυστικά ακόμα


Τα υλικά που έδωσα παραπάνω είναι για τα ταψάκι διαμέτρου 31Χ17 οπότε αναλόγως το ταψί που διαθέτετε μπορείτε να υπολογίσετε τα υλικά. Μπορείτε να γαρνίρετε την τούρτα με κουβερτούρα ή γλυκά του κουταλιού. Την έχω φτιάξει με βύσσινο και ήταν καταπληκτική.Καλή επιτυχία!!

πηγη sintagespareas.gr